Prajitura "Noapte si zi"

de Zamfira in Prajituri, 30 Mar 2012 | 18388 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 3 lingurite de cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • zeama si coaja de lamaie
  •  sare
  • 200 gr unt
  •  4 linguri faina
  • 1/2 l lapte
  • 250 gr.zahar
  •  esenta de vanilie
  •  ciocolata rasa pentru ornat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Noapte si zi":

Blat: batem albusurile cu zaharul, apoi aduagam galbenusurile, faina, uleiul, coaja de lamaie, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Amestecam totul cu grija pentru a nu scadea foarte mult spuma din albusuri. Jumatate din compozitie se amesteca cu 3 lingurite de cacao.

Tapetam o tava cu hartie cerata, unsa cu putin unt. Turnam intr-o jumatate de tava aluatul galben si in cealata jumatate compozitia cu cacao. Se coace aproximativ 40 minute,  la foc potrivit. Sa nu uitam sa verificam cu o scobitoare coacerea aluatului. Dupa racire se va taia aluatul in doua, exact pe linia care desparte cele doua culori. Putem combina - alterna blaturile: stratul de jos galben sau maro. Se va umple cu crema.

Crema: fierbem faina cu laptele pana devine o pasta mai consistenta.

Frecam untul cu zaharul, zeama de lamaie, esenta de vanilie (eventual si coaja rasa de lamaie). Amestecam cele doua compozitii, daca nu e suficient de moale crema putem pune mai multa zeama de lamaie.

Blaturile se insiropeaza cu putina cafea, se umplu cu crema. Prajitura o ungem cu crema si o presaram cu ciocolata razuita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Noapte si zi"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Nasturasi fragezi de ciocolata